SAZNALI SMO FINALISTE, TO SU HOTONJ I FK UNIS

TURNIR
featured image

Pregršt golova i atraktivnih poteza na ovogodišnjem izdanju Turnira privukli su večeras na polufinalne susrete u dvorani „Amel Bečković“ oko 600 gledalaca. Da nisu pogriješili potvrdile su im ekipe na parketu. Imali su priliku vidjeti čak 15 pogodaka u dvije utakmice i plasman u finale ekipa Hotonja i FK Unisa.


U prvom polufinalnom susretu između Hotonja i Patriotske lige pobjednik bolje otvaranje meča imali su igrači Hotonja koji u 3-oj i 14-oj minuti preko Harisa Merdžanovića dolaze do vodstva od 2:0. Pred kraj prvog poluvremena najbolji strijelac Patriotske lige Muhamed Duraković smanjuje na 2:1 što je i bio konačan rezultat prvog dijela.
U nastavku meča Senad Durgutović svojim pogotkom u 28-oj minuti donosi ekipi Hotonja ponovo dva gola prednosti. Patriotska liga imala je šansu u 37-oj minuti da se još jednom vrati u meč ali šut Muhameda Durakovića sa bijele tačke ne završava u mreži. Do kraja utakmice igrači Patriotske lige pokušavali su da promijene rezultat ali su golovi ipak padali na drugoj strani. Igrači Hotonja tačnije Emir Mujezin iz kontra napada postiže još dva pogotka za konačnih 5:1.

Druga polufinalna utakmica između ekipa FK Unis i Blagovac Caffe bar No Exit ponudila je manje neizvjesnosti. Unis je potvrdio epitet favorita u ovom meču i već nakon prvog poluvremena imali su prednost od 5:0. Pogotke su postigli Smajić u 2-oj, Sućeska u 5-oj, Hrbenić u 9-oj, Kokolari u 17-oj i Mršo u 18-oj minuti.
Golijadu u drugom poluvremenu nastavljaju Hrbenić u 22-oj i Sućeska u 31-oj minuti i povećavaju prednost na nedostižnih 7:0. Utješni gol za Blagovac postigao je Salihović u 35-oj minuti a konačni rezultat od 8:1 postavio je Sućeska u posljednjoj minuti svojim trećim golom u utakmici.

Završnica 21. Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2019“ igra se u subotu 23.februara. U utakmici za treće mjesto koja počinje u 15 sati sastaju se Patriotska liga Vogošća i Blagovac Caffe bar No Exit dok je finalni meč između Hotonja i FK Unisa na programu od 17 sati.

About Turnir Vogosca