ZA TITULU POBJEDNIKA VOGOŠĆANSKOG TURNIRA BORIĆE SE “MAGIC KIDS” I “LIVAC”

TURNIR
featured image

“Magični” ili “Čelični”?
Ko će biti pobjednik 26-tog izdanja Tradicionalnog vogošćanskog turnira znaćemo u petak 23. februara, nakon finala koje počinje u 18:30 u Sportskoj dvorani “Amel Bečković”. Ono što su do sada pokazali i jedni i drugi, i CAFFE IGRAONICA MAGIC KIDS i LIVAC ILIJAŠ, garantuje da nas čeka atraktivno i neizvjesno finale.
Obje ekipe su bile sigurne i slavile u polufinalnim mečevima.
CAFFE IGRAONICA MAGIC KIDS slavila je protiv JOŠANICE rezultatom 6:0. Strijelci su bili Tihić, Prolaz, Avdić i Gicić, te Eldar Korjenić sa dva pogotka.
Bajro Spahić je postigao čak pet golova u pobjedi ekipe LIVAC ILIJAŠ od 6:2 protiv NAŠE RAJE. Još jedan gol za Ilijašane postigao je Kahriman, dok su golove za protivničku ekipu postigli Ušanović i Čovrk.

Kao i prethodnih godina, završnica Turnira igra se na sam Dan reintegracije – u petak 23. februara.
U 16:30 u utakmici za treće mjesto sastaju se JOŠANICA i NAŠA RAJA.
Revijalni susret na ovogodišnjem turniru odigraće seniorke ŽNK VOGOŠĆA i ŽNK SLOGA Gornji Vakuf/Uskoplje, ekipe koje sa dosta uspjeha igraju u Prvoj federalnoj ligi za žene. Ta utakmica počinje u 17:30.
Finale 26. Tradicionalnog malonogometnog turnira “Vogošća 2024” igra se u 18:30, a kao što smo već rekli, sastaju se CAFFE IGRAONICA MAGIC KIDS i LIVAC ILIJAŠ. Očekuje nas magija na parketu, čelične odbrane i, nadamo se, pregršt dobrih golova.
Vidimo se u Sportskoj dvorani “Amel Bečković” u petak 23. februara.

 

About Turnir Vogosca