HOTONJ, PATRIOTSKA LIGA, UNIS I BLAGOVAC U POLUFINALU

TURNIR
featured image

Treći takmičarski vikend 21. Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2019“ obilježile su odlične utakmice i rezultatska neizvjesnost. Ekipe koje su u protekle tri godine igrale finala turnira i osvajale titule, Sajmir Tihovići i Orahov brijeg, ove godine takmičenje su završili prije polufinala tako da ćemo sigurno gledati nove finaliste.
U subotu su odigrane preostale utakmice drugog kola a utakmica koja je privukla najviše pažnje bio je duel FK Unisa i Sajmir Tihovića u kojoj su uspješniji bili Unisovci slavivši sa 2:0. Istim rezultatom BAGS Energotehnika savladala je Ugorsko, NK Ozren i Hik Net igrali su 3:2 dok su Djeca šehida ekipu MDG International savladali sa visokih 4:0. Duel između SŠC Vogošća i Blagovac Caffe bar No Exit završio je bez golova a nakon izvođenja penala uspješnija je bila ekipa Blagovca sa 3:2.


Nedjelja je bila rezervisana za četvrtfinalne mečeve u kojima je i drugi favorit, ekipa Orahovog brijega Hegram Vogošće, završila svoje ovogodišnje učešće na Turniru. Oni su regularni dio meča sa Hotonjom odigrali neriješeno 3:3 a prilikom izvođenja penala više sreće imala je ekipa Hotonja i slavila sa 7:6. U drugom meču Patriotska liga savladala je BAGS Energotehniku sa 3:1 uz het-trik Muhameda Durakovića. Lokalni derbi između FK Unisa i NK Ozrena sa velikih terena preselio se u dvoranu „Amel Bečković“ u trećem susretu četvrtfinala a uspješnija je bila ekipa iz Vogošće koja je slavila sa 4:3. Posljednji četvrtfinalni meč pobjednika je dobio tek nakon izvođenja penala. Blagovac Caffe bar No Exit i Djeca šehida u regularnom toku igrali su 1:1 a nakon penala slavili su igrači Blagovca sa 4:3 što je bila njihova treća pobjeda na penale ove godine.
Polufinalni mečevi igraju se u četvrtak 21.02.2019.godine od 19:30 kada se sastaju Hotonj i Patriotska liga dok će drugi meč od 20:30 igrati FK Unis i Blagovac Caffe bar No Exit.

About Turnir Vogosca