DRUGOG VIKENDA TURNIRA ODIGRANO UKUPNO 11 UTAKMICA, POSTIGNUTO 62 POGOTKA

TURNIR
featured image

Drugog vikenda Turnira utakmice su odigrane i u subotu i u nedjelju. Ukupno 11 mečeva od kojih su 4 svoje pobjednike dobili tek nakon izvođenja penala. Kompletirano je prvo kolo a odigrane su i prve 3 utakmice drugog kola i saznali smo prva tri učesnika četvrtfinala.
U subotu je na rasporedu bilo preostalih šest utakmica prvog kola 21. Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2019“. „Bags Energotehnika“ je boljim izvođenjem penala bila bolja od ekipe „Xylon Corporation“ konačnim rezultatom 4:3, a u regularnom toku bilo je 1:1. Ekipa „Ugorskog“ je bez većih problema ostvarila pobjedu protiv „RVI Vogošća“ rezultatom 3:1, dok je u najzanimljivijoj utakmici subotnjeg izdanja turnira „FK Unis“ pobjedom nad ekipom „Praktik doo“ 4:2 prošao u drugo kolo. „NK Ozren“ je sa ubjedljivih 5:0 pobijedio ekipu „Pretisa“.
Također jedna od zanimljivijih utakmica bila je ona između ekipa „Hik-Net doo“ i „MNK Vogošća“. Veterani koji su nastupali za „MNK Vogošću“ u dva navrata su imali prednost ali su igrači Hik-Neta preokrenuli rezultat u svoju korist 4:3 i prošli u drugo kolo. U posljednjoj utakmici u subotu „Optima Vogošća“ i „Blagovac Caffe Bar No Exit“ u odigranih 40 minuta bilo je 1:1, a boljim izvođenjem penala 4:3 ekipa „Blagovac Caffe Bar No Exit“ je prošla dalje.


Treći takmičarski dan 21. Malonogometnog turnira „Vogošća 2019“ obilježilo je odigravanje posljednje dvije utakmice prvog kola i prvi susreti drugog kola. “Djeca šehida” rezultatom 5:2 bili su bolji od ekipe “Aktiva 2014”. Rezultatom 2:2 završena je utakmica između “Volkswagena” i “MDG Internationala”, a boljim izvođenjem penala rezultatom 4:3 prolaz dalje obezbijedili su igrači ekipe “MDG International”.
Prošlogodišnji finalist turnira “Orahov Brijeg Hegram Vogošća” je ubjedljivo savladao “Džemat Vogošća” rezultatom 6:2 u prvoj utakmici drugog kola. U narednom susretu između “Hotonja” i “Tihovića” ponovo smo vidjeli penale, nakon što je regularni dio završen neriješeno 1:1. Sa bijele tačke postignut je samo jedan pogodak što je bio dovoljno da “Hotonj” prođe dalje. Posljednji susret u nedjelju također je bio neizvjestan. Duel između “Patriotske lige” i “Caffe bara Relax” odlučen je u posljednjim sekundama kada su igrači “Patriotske lige” postigli pobjedonosni gol.


„Orahov brijeg Hegram Vogošća“, „Hotonj“ i „Patriotska liga Vogošća“ prvi su se plasirali u četvrtfinale 21. Tradicionalnog malonogometnog turnira VOGOŠĆA 2019 a ostalih pet saznaćemo u subotu 16.februara kada budu odigrane i preostale utakmice.

About Turnir Vogosca