FK UNIS POBJEDNIK 21. TRADICIONALNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA “VOGOŠĆA 2019”

TURNIR
featured image

Sa dva pogotka kapitana Alena Smajića FK Unis je u finalu 21. Tradicionalnog malonogometnog turnira “Vogošća 2019” savladao ekipu Hotonja i prvi put osvojio pobjednički pehar. Tokom čitavog trajanja ovogodišnjeg izdanja Turnira “Unisovci” su bili blagi favoriti što su i dokazali u odličnom nastupu u finalu koje je odigrano pred oko 1.000 gledalaca u Sportskoj dvorani “Amel Bečković”.


U utakmici za treće mjesto koja je prethodila finalu ekpa Blagovac Caffe bar No Exit pobijedila je Patriotsku ligu sa 3:2.


Najbolji strijelac Turnira bio je Alen Smajić (FK Unis) sa 7 postignutih golova a igrači ove ekipe osvojili su još dvije pojedinačne nagrade. Za najboljeg igrača proglašen je Edis Mršo dok je priznanje za fair-play pripalo Elviru Sućeski. Najbolji golman Turnira je Adnan Ahmetspahić iz ekipe Hotonja.

Završnica Turnira odigrana je već 21. put na Dan reintegracije općine Vogošća a organizatori, JOB Unija veterana Vogošća i Općina Vogošća, pobrinuli su se da sve protekne u najboljem redu. Turnir je svečano zatvorio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

About Turnir Vogosca